Vid öppning av kiosken Den eller de persopner som öppnar för dagens ska: • Plocka fram det som skall säljas i kiosken under dagen. Detta finns i föreningsförrådet under läktaren i Hall A. Utbud kan variera under säsongen. Målet är att det skall finns dricka, kaffe, godis, korv med bröd samt toast. • Toast, korv och bröd tas fram ur kyl och frys i förrådet. Se om det finns toast kvar från tidigare pass i uppmärkt frys i pentryt (märkt SK Vide). • Köksutrustning som tillhör SK Vide som tänger till korv/toast, dl mått osv tas fram vid behov. • Sätt upp prislistor synligt vid kiosken. Dessa finns i förrådet. Lathund vid start av kiosken 1. Starta kaffe! Det kommer alltid kunder tidigt som frågar efter kaffe. Använd 1 påse Lindvalls kaffe + 2,2L vatten (1 st full stor vit kanna) . 2. Ta fram om nödvändigt ur frysen bröd, skinka, ost, korv och korvbröd så det hinner tina. 3. Börja lägga ihop till toasts. Brödskiva, ostskiva, 2 skivor skinka, ostskiva, och brödskiva. Vi kör utan smör för förenklad logistik. När en påse för bröd blir tomt kan man förvara toasten i samma påse! 4. Sätt i gång en gryta med vatten på svag värme (annars spricker korven) för korv, tillsätt några lagerblad och pepparkorn om man vill. Är korven fryst kan man med fördel lägga i några redan när vattnet är kallt så får korven tina medan vattnet värms upp. 5. Sätt i gång smörgåsgrilen så den hinner bli varm. 6. Ta fram det övriga, dricka, godis, fikabröd mm från förrådet och arrangera som ni önskar. En kundvagn donerad från COOP finns till förfogande. Bara att fylla den som behövs och rulla till pentryt för lättare förflyttning av saker mellan förrådet och pentryt.
|